Organsko povrce

« Lekovito dejstvo povrća | Main | Marketing organskih proizvoda »

Zašto da nas truju!
2008/12/20,17:09

Poznato je da jedna kompanija može da proizvodi tri kategorije istog proizvoda: 1. Za domaće potrebe (u toj industrijski razvijenoj zemlji), 2. Za izvoz i druge razvijene zemlje i 3. Za izvoz za zemlje u razvoju.

Bez svake sumnje ovoj poslednjoj kategoriji pripada 80 % proizvoda za ishranu. A kada su u pitanju hrana koje izvoze zemlje zapadne Evrope u zemlje istočne Evrope, zemlje u razvoju što je svakako Srbija, kao i mnoge zemlje Azije, Afrike taj procenat je nekad čak i 90%.

Nedavno su časopisi “Vils Nuvel” (Francuska), i “Džemahitli” (Engleska) u potpunoj saglasnosti sa stavom OUN za hranu i kontrolu životnih namirnica obelodanili da neke zapadne firme proširuju proizvodnju i izvoz u “neke zemlje” - kancerogenih proizvoda.

Kada bi se okrenuli zdravoj proizvodnji i domaćoj radinosti ovakve stvari nas uopšte ne bi zabrinjavale. Naša zemlja je jedna od retkih u evropi koja ima gotovo sve uslove za proizvodnju organske hrane i izvoz u velikoj meri u inostrane države. Potpuno je suludo uvoziti hranu koju možemo sami da proizvedemo i koja je nezadovoljavajućeg kvaliteta ako imamo sve predispozicije za samostalnu proizvodnju. Jedino što možemo da uradimo jeste da razvijemo svest društva o značaju pravilne i zdrave ishrane i o tome koliko bi uštedeli da ne kupujemo uvoznu robu nego sami da proizvodimo!

Komentari

Comment Icon Malecki

Najlepse je ono sto je prirodno

Posted by: malecki at 2008/12/28, 16:51
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu